HTML

critical ass

Magvas és kevésbé magvas gondolataim a világról, az életrôl, magamról és úgy általában bármirôl.

Friss topikok

Linkblog

Szagok és egyebek

2009.06.04. 09:45 critical ass

 Havi egy bejegyzés? Nem is rossz... fejlődünk, kéremszépen, fejlődünk...

Nem tudnám megmondani, ma milyen idő van, tegnap front volt, ma nincs, és az ilyen időben a ded igazán mintagyerek: rengeteget alszik. Mint ahogy most is. Tegnap persze egész nap vekengett, folyamatosan törődést igényelt, de hát meg tudom érteni. Általában én is folyamatosan törődést igényelnék, de már nem tehetem meg, hogy emiatt nyafizok... most már én vagyok a NAGY felnőtt, már nekem kell törődnöm, és nem velem törődnek. Jó nagy szívás...

Még csak reggel 9 van, de a folyosónkon valaki már főzi az ebédet, gyanítom az a lakótársunk, akinek a konyhaművészetről vallott elvei még a középkorból, Nemes Nemzetes Gyesznózsíros Nagy Antal "Az minnél dússabb étkek könyve" c. szakácskönyvéből származhatnak, melynek első bekezdése így hangzik:

"Az főúri étek annál fenomabb- s ízletesb, minnél több zsíradék- s vörösshagyma alapozza meg. Éppen ezért tőltsd meg legnagyobb vaskondérod színültig gyesznózsírral, s vesd belé az apródokra vágott 3 szép nagy fej vörösshagymát. Intelem: az jó szakácsmester nem kapcsolja be az szagelszívó készüléket, mert az ily ördögi masinériák használatja ollyan lészen, mint az szemmelverés, átkot zúdíthat az egész konyhára s az főszakács fejjére is. Minnél többet vagyon az főszakács az átható ételszagban, annál jobban tisztellik s megbecsülik..."

Nos, szomszédom valóban ezt teszi, a szagelszívónak még a fogalmát sem ismeri, és már reggel 9-kor úszik az egész folyosó az olajszagban... Ebből kifolyólag az én lakásom is, mivel a bejárati ajtó alatt húzódik egy centis rés. Persze, ha kitennék egy cetlit a folyosóra, hogy a kedves lakótárs ugyan kapcsolja már be a rohadványos szagelszívóját, vagy hagyjon fel elavult főzési szokásaival, esetleg süsse a szaros húsait egy olajsütőben, akkor én lennék a hülye, aki beleszól mások életébe. Mint ahogy sajnos azt sem tehetem meg, hogy a belső kertre néző teraszokon dohányzó lakótársaim figyelmét felhívom, hogy a dögletes cigifüstjük az én lakásomba szivárog befelé. Valószínűleg nem hatná meg őket sem az, hogy behányok a cigarettafüsttől, sem az, hogy nem akarom, hogy 4 hónapos gyermekem is ebben a szagban éljen.

Bárcsak kijuttathatnám valahogy a használt pelusok gyűjtőzacskójából a szagot valamilyen koncentrált formában a folyosóra! 

Eddigi legnagyobb merényletünk lakótáraim ellen az volt, amikor egy adag Marathon márkájú húspogácsát akartunk kisütni az előírás szerint a sütőben. Nem tudom, mi az összetétele, de valószínűleg tartalmaz darát műanyagot és gépzsírt is, mert 5 perc után a sütőből fekete füst kezdett szállingózni, kénytelenek voltunk a lakást a folyosó-terasz légvonalban kiszellőztetni... 2 napig szaglott utána a lakás, bár a folyosón csak pár óráig lehetett érezni a szagot. Természetesen a hús ehetetlen volt, de ennek ellenére azt hiszem itt az ideje, hogy beszerezzek egy újabb adagot...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalass.blog.hu/api/trackback/id/tr461162848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása